Verslag Meetshoven-loop 2019

26/04/2019: 4de Meetshoven-loop te Betekom

Roba kleurt Meetshoven aubergine. ...

Een gans ROBA-organisatieteam, onder de vakkundige leiding van BETA-voorzitter Jos Janssens, zette zijn schouders onder de 4de editie van de Meetshovenloop. Met succes, naar bleek. Gespreid over de 5 en de 10 km, haalden 463 deelnemers verdienstelijk de eindmeet, die aan Zaal Verhaegen, aan de Grote Baan te Betekom was getrokken (285 finishers op de 5km, 178 op de 10 km). Zij hadden genoeglijk kennis gemaakt met de lentegroene dreven en paden van het aantrekkelijke Meetshovenbos, overigens voor tal van ROBA 's al jaren een geliefkoosd trainingsoord. Sommigen beweerden dat het bos die avond niet enkel mooi lentegroen oogde, maar in ruime mate ook heerlijk aubergine kleurde. De wedstrijduitslagen spreken die bewering niet tegen...

ROBA boven

Op de 5 km was het al meteen raak voor ROBA. Joris VAN DE VELDE won overtuigend bij de heren. Joris weet wat winnen is, vooral als het om het wat kortere werk gaat. Hij heeft bijvoorbeeld zowat een abonnement op de 2km-zege van de Stratenloop van Gelrode (een klassieker in het regionale wegcircuit). Overigens pakte hij bij de aanvang van dit wegseizoen al de 3de plaats op de 5km van de Gijmeljogging. Daan COREMANS finishte als 2de op 5 seconden van de winnaar. Geboren aan de rand van Meetshoven, liep hij op voor hem bijzonder bekend terrein. Daan mag terugblikken op een veldloopseizoen met tal van ereplaatsen. Ook op de weg staat hij zijn mannetje. Zo won hij verleden jaar de 6km van de Stratenloop van Aarschot (een ROBA-organisatie). Junior Ruben VAN BAELEN werd voor ROBA mooi 3de op de 5km. In 2018 was hij kampioen van Vlaams-Brabant cross bij de junioren. ROBA telde nóg een boy bij de eerste vijf in de 5km-wedstrijd: Michael VERMEYLEN werd stijlrijk 4de.

Bij de dames op de 5km werd het geen "sant in eigen land", want de winnares, Charlotte Van Hese, woont in Waasmunster en is aangesloten bij Lokeren AV. Of toch een beetje... want Charlotte vond de liefde hier in de regio en pikt er geregeld een klinkende overwinning mee. Zo won zij begin december jl. de ROBA-veldloop te Wespelaar. Zij werd 6de in het jongste Belgische veldloopkampioenschap voor seniores in het Park van Laken. Tweede dame op de 5km van de Meetshovenloop was Jessy Beelen uit Drieslinter. Zij ging scholiere Jorien Voets vooraf. ROBA-lady Katie DECLERCK uit Tielt-Winge werd puik 6de, net voor onze Belgische veldloopkampioene bij de zestigers, Rita DE VRIES.

ROBA boven alles en iedereen in de 10km-wedstrijd. Bij de heren een prachtige naam als winnaar op het palmares: Kevin DE KERPEL. Wesley's tweelingbroer maakte indruk tijdens de Meetshovenloop,  nadat hij afgelopen winter al de openingsveldloop van Bonheiden won, brons pakte op het Vlaams kampioenschap 1500m indoor, zijn persoonlijk record op dat nummer verbeterde tot 3'50"06, vervolgens zilver scoorde op het BK indoor 1500m, 6de werd op het BK korte cross en nog vlug even de 7km van de Gelrodese Appelbloesemjogging meepikte. Op de tweede plaats van die 10km een andere ROBA-klepper: Patrick VAN DAELE. Ook voor hem kunnen we van een uitzonderlijke staat van dienst spreken. In een recent verleden werd hij niet enkel Vlaams veldloopkampioen (M55), maar won hij te Tessenderlo zijn 11de  nationale crosstitel, als Belgisch kampioen in de categorie M55. Als klap op de vuurpijl bekroonde hij in maart jl. een uitstapje naar het Poolse Torun met een bronzen medaille op het WK veldlopen voor masters (M55). Mooi volk daar op dat podium van de 10 km in de zaal van Meubelen Verhaegen. En dan was er nog Chris WOUTERS, de gedreven veelloper uit Assent (betwistte in 2018 maar liefst 256 wedstrijden en haalde hierbij 170 maal het podium), die knap 3de werd. Dit wegseizoen finishte hij overigens o.m. al 2de te Rotselaar en te Diest, 3de te Wolfsdonk en won hij de 10km-wedstrijden te Veltem en Tielt-Winge.
De 4de plaats ging in de Meetshovenloop vervolgens niét naar een ROBA-atleet, maar wél naar Langdorpenaar Jo Appelen. Hij liep in zwarte Knoet-outfit. Dan hernam het ROBA-festival, met in de uitslag de zelden ontgoochelende Kristof SPELTINCKX op de 5de plaats, Jan DE VADDER als 6de (was ook al 7de in de Gijmeljogging), Greg VAN DER SANDE als 7de en de verkouden Jeroen RIJNDERS als 8ste.

En onze ROBA-dametjes op de 10km wilden natuurlijk niet onderdoen voor de heren-clubgenoten. Helga SOETENS won schitterend. De kinesitherapeute uit Tremelo, met al stevige marathonervaring, opgedaan in o.m. New York en Boston, blijkt allerminst problemen te hebben met de afstand. Onthouden die naam. Zij ging de lenig lopende Sofie FIERENS vooraf. Zij is leerkracht lichamelijke opvoeding in het secundair onderwijs. De Keerbergense Jeannine VAN DER HOEVEN mocht te Betekom als 3de op het podium. Herinnert u zich nog hoe zij afgelopen winter Belgische kampioene 1500m indoor werd (W50) en uit Polen (Torun) op het WK voor masters terugkeerde met een 8ste plaats in de cross (W50), een 9de op de 1500m (W50) en een 7de op de 3000m (W50) indoor? In de Troostenbergnatuurloop te Tielt-Winge finishte zij op Paasdag als 2de dame. Een dames-podium op de 10km van de Meetshovenloop dat volledig aubergine kleurde dus. Ook Diziana VAN GOIDSENHOVEN bleef niet ver van dat podium verwijderd, met een verdienstelijke 5de plaats (net na de Aarschotse Kristien Salu).

De volledige uitslag van de 5 en de 10km van de 4de Meetshovenloop, met de resultaten van alle ROBA's, vindt u door even te surfen naar de rubriek "Uitslagen" van de ROBA-website. U surft toch ook?