Verslag meetings Booischot - Lier

07-08/06/2019 - Meeting Booischot en FC meeting Lier

De wind als grote spelbederver …

Met Booischot en Lier stonden er 2 meetings op het programma die gezien de beperkte afstand wel op wat ROBA’s konden rekenen, zeker vanuit de Beta- en Hera-kern. Het Booischotse sportcentrum ‘De Lichten’ ligt bij wijze van spreken op fietsafstand van Betekom, alleen het weer was niet van dien aard om er even een rustig ‘opwarmend fietstochtje’ van te maken. Het KMI had ‘code oranje’ aangekondigd met grote kans op fameuze rukwinden, en die voorspelling bleek spijtig genoeg geen miskleun, maar keiharde realiteit, als we de gegevens van de aanwezige windmeter mogen geloven.

Zo dook cad Wout Van Breedam (11”94) onder de 12”00 grens op de 100m, doch met maarliefst … +4,2m/sec rugwind gaan ze deze tijd bij de VAL netjes verticaal klasseren vrees ik. Ook onze 2 andere cadetten jongens Jasper Beerten en Daan Van Breedam zullen eind september, bij het afsluiten van het seizoen, tevergeefs naar de hun alhier behaalde chrono’s op zoek gaan. ‘Misschien lukt het wel aan de verspringbak’ moet het cadetten duo Rein Gevaert en Senne Brabant gedacht hebben, maar ook daar was de windmeter onverbiddelijk streng.

Dan maar ‘vluchten’ naar een langere afstand, waar er met de wind geen rekening wordt gehouden, doch ook dat bleek geen … wandeling door het park. Liam Dreesen, Stan Van Den Hoof, Yannick Wuyten en ons cadette-meisje Yuna Wuyten kunnen erover meepraten. Aan die fameuze schaal van de Ier Francois Beaufort hadden ze hier absoluut geen bondgenoot. Ook voor onze spurtende cadetten meisjes, zijnde Amélie Denecker, Roos Corbeels, Charlotte Coene, Femke Haegemans, Camille Verkaeren en Janne Van Ouytsel bleek het finaal een maat voor niets geweest op de 100m en 200m, en ons scholieren duo Evy Jacobs en Jeff Bogaerts onderging natuurlijk hetzelfde lot. ‘Toch ook hier niet, verdomme’ moet Milan De Neef gedacht hebben toen hij z’n 200m-tijd van 22”41 in rook zag opgaan met een te hoog rugwindvoordeel. Hij ging hier ondermeer Luca Braile (23”31) vooraf. Milan en Luca waren net iets te vroeg op het tartan geroepen, want later op de avond was er een korte periode waarbij de rugwinden het iets lieten afweten, en daar wisten Lore Vanderwegen (27”40 op 200m) en Jenna Van Win (29”46 bij + 1,6m/sec … meteen een PR!) netjes van te profiteren. Ook Petra Kerkhofs, Lore Vanderwegen, en de verspringende Lukas Das kregen daardoor een correct reglementaire prestatie achter hun naam. Jeff Bogaerts, die gelijktijdig met Lukas aan het springen was had dan weer minder geluk (plots 3,6m/sec … dus een ongeldige 6m08)

Deze open meeting van onze collega’s van AVZK was vooral, zoals reeds gezegd, een ‘gemakkelijke meenemer’, in het bijzonder voor onze Betekomse Roba’s (met het zomercriterium in gedachte …), en dat bleef er niet onopgemerkt. Bij de 800m dames bijvoorbeeld droegen van de 12 deelnemers er maarliefst 8 het auberginetruitje, met Merel Geerts als onze sterkste vrouw. Ze hield er niet alleen Jenna Van Win en Lise Van Casteren netjes achter zich, maar verder in het pak zaten ook nog Ilse De Coninck, Katie Declerck, Helga Soetens, Rita De Vries en Veerle Smets. Maar net als onze scholieren jongens Kasper Bottu en Wies Raets beleefden ze natuurlijk niet veel plezier aan die dubbele toerronde, onder die trieste weersomstandigheden. 2’03”31 voor een man als Pieter Verschoren zegt natuurlijk alles over de situatie waarin hier moest strijd geleverd. Ook Timo Vandeuren, Joris Van Den Velde, Daan Coremans en Wim De Pauw hoefden hun persoonlijk recordboekje niet bij te kleuren, dit in tegenstelling tot Han Raets (2’04”53) en Bernard Timmers (2’26”29) die wel de vermelding PR achter hun naam kregen. Ook onze onverslijtbare Patrick Van Daele liet nog een niet onaardige 2’13”66 optekenen.

Niet alleen op de piste was het onbegonnen werk, maar ook aan de kampnummer standen, waar we ondermeer Bernard Timmers, Bram Grymonpon, Ilse Wouters en Petra Kerkhofs mochten begroeten, was het geen lachertje. Bij de 3000m was het eerder een kwestie van ‘uit de wind te blijven’ en zich wegsteken in het pak, maar als iedereen met die gedachte rondloopt wordt het natuurlijk moeilijk koersen. Vraag het maar aan Joeri Perdieus, Kim Beynaerts, Gerd Joos, Wouter Verbist en Nico De Roeck. Helemaal mooi werd het op de steeple, wat hier geprogrammeerd stond als zijnde het ‘open Antwerps Kampioenschap’. Onze master Redgy Tytgat ging de uitdaging aan, en werd beloon met een 9’37”80 chrono op de 2000m steeple.

Eén dag later waren de LYRA-mensen de gastheer op hun ‘Flanders cup’, en ook zij hadden de weergoden niet mee. Nog steeds strooide de wind fameus wat roet in het eten. Onze aanwezige ROBA’s concentreerden zich vooral op het 1500m nummer, en met succes. Evy Hens (4’46”73) en Josephine Rondelée (4’50”41) openden op een fraaie manier voor ons de debatten, en Brecht Windey (fraaie 4’06”91), Lenn Teugels (4’25”74) gingen op dat elan verder. Wesley De Kerpel schudde er een 3’50”03 chrono uit z’n mouwen , en ook onze YA-scholieren Matthias Eeckhout (4’15”46) en Gust Waegeman (4’15”75) waren achteraf opgezet met hun verre trip naar de Pallieterstad, en vooral met hun nieuwe persoonlijk besttijden. Jeroen Aelterman (PR met 4’27”82) en Hubert Grandjean (5’25”30) sloten het rijtje af. Veruit onze meest actieve atlete was Petra Kerkhofs, die zowel op de spurt, fond als aan de kogelstand het beste van zichzelf gaf.  

Ziehier de volledige ROBA-uitslag van Booischot en Lier

rudy