Verslag jeugdmeeting Nijvel

26/9/2019 - Nijvel - Nationaal jeugdcriterium

Reeds 26 jaar nodigen onze vrienden van de Cercle Atlétique du Brabant Wallon (CABW) de beste benjamins, pupillen en miniemen van het land uit op hun jaarlijks ‘critërium national de Jeunes’, dat door vele volgers wordt omschreven en beschouwd als het … ‘officieus Belgisch kampioenschap’. Trouwens deze ondertitel vinden we ook terug op hun website, m.a.w. ze lijken die ambitieuze vermelding wel genegen. Toch is het geen officieel kampioenschap, net omdat de bond de druk op die jonge categorieën nog binnen de perken wenst te houden, wat een zeer verdedigbaar gegeven is. Vandaar ook dat menig jeugdtrainer deze meeting links laat liggen, of zijn/haar atleten vrij laat, om er zelf op eigen houtje van start te gaan.

Onze delegatie aldaar was dan ook niet zo heel erg groot, hetgeen niet betekent dat we er onopgemerkt bleven in het Stade du parc de la Domaine.
Denken we aan onze benjamin Fien Peeters, dit werkelijk iedereen het nakijken gaf op de 60m. In de reeksen was niemand opgewassen tegen haar 9”07, en ook in de finale (9”26) was ze outstanding. Wat een seizoen heeft deze jonge meid achter de kiezen, jongens!
Haar leeftijdsgenoten Annabel De Keersmaecker, Mila Verheyen, Zoë Swinnen en Maya Frederickx lieten netjes een 2de plaats optekenen op de 4x60m (38”28). Laatstgenoemde Maya werd bij het hockeybalwerpen 4de met een worp van 25m47 (nieuw PR).

Bij de pupillen deed Anneline Smets een gooi naar een top-3 plaats op de 1000m, en met een 3’23”06-chrono slaagde ze netjes is dat opzet (brons). In diezelfde koers was ook Lotte Huenaerts van de partij, en zij kwam uit op 3’33”33. Haar broer, Seppe Huenaerts opteerde voor dezelfde afstand, bij de miniemen, en kreeg er een 3’17”44 achter z’n naam. In deze 2de reeks zat vooraan de stijlrijk lopende Lars Peeters mee in het gevecht voor reekswinst, en diens knappe 3’06”60 was hier goed voor een derde plaats. Datzelfde eremetaal (brons) kreeg ook Lore Willems om haar nek, nadat ze haar eigen clubrecord kogelstoten tot een uitstekende 12m83 had opgekrikt. Nog één trapje hoger stond Lisa Van Damme te pronken met die 2de plaats bij het discuswerpen, waar ze een bestworp van 33m80 realiseerde. Naast de 300m (45”32) was ze ook actief op de 4x80m, met haar aflossingspartners Kayra De Keyser, Hannelore Hecq en Lotte Van Vlasselaer. Deze laatste kwam uit op een 11”15-chrono bij de 80m spurt, en sprong 4m63 ver. Femke Verhoeven bleef op deze laatste meeting van het seizoen trouw aan het hordennummer, waar ze een 10”57 liet optekenen. Aan de speerstand mochten ze Lore Willems en Julia Van Hoof begroeten, en dat vriendelijk gebaar bracht hen tot respectievelijk 28m60 en 27m57.

De volledige ROBA-uitslag

Rudy