Verslag Indoor Meeting Gent

11/01/2020 - Indoor Gent

Vormpeil stijgt bij Inge Bellemans!                   

Dat de indoorcompetitie al lang niet meer dat kleine broertje is van weleer, hebben we reeds een aantal keer aangekaart, en ook nu was het weer prijs. Onze collega’s van Vlierzele Sportief hadden ditmaal de organisatie in handen, en ook zij kenden dus wederom … erg weinig ‘rust’.

Bij de seniors kwam onze hordenspecialiste Inge Bellemans haar actueel vormpeil toetsen, en puur afgaande op haar chrono, een persoonlijke besttijd van 8”74, lijkt dat wel snor te zitten richting de Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Een goede winter afwerken is meestal de ideale opstap naar een glansrijke zomerperiode, en die wensen we Inge zeker toe!

En als we het verbeteren van de persoonlijke besttijd als norm mogen hanteren om de ‘conditiegroei’ te testen, wel dan kunnen we zonder verpinken stellen dat onze diverse trainers puik werk afleveren. Zo verbeterde niet alleen scholiere Janne Van Ouytsel haar PR op zowel de 60m (8”85) als 200m (29”33), maar ook het cadetten-trio Hanne Leempoels (prima 8”89), Hannelore Hecq (mooi 8”82) en Femke Verhoeven (8”84) mochten in hun persoonlijk recordboekje het vakje van de 60m-besttijd aanpassen. Voor deze laatste is dit meteen een prima sportief antwoord op haar minder optreden tijdens de provinciale titelstrijd. Op datzelfde nummer liet Jolien Claeys een 9”33 optekenen. Al deze cadetten dames waren ook present op de 200m, maar daar bleek alleen Hanne (30”04) te mogen juichen omwille van een nieuwe persoonlijke besttijd, net als Zita Beelen trouwens. Die kreeg er een 30”91 achter haar naam, nadat ze ook op de 60mHorden had gescoord met een PR van 11”50. Ella Guldentops maakte de dubbel 60mH & 200m, en verscheen er met een 10”94 en 29”90 in de uitslag, voor ondermeer Silke Storms, die de volle pisteronde afrondde in een 32”23. We mogen ook zeker de 9”79 niet vergeten van scholiere Amélie Denecker op de 60m Horden.

Om één of andere reden leek het wel een soort… Ladies party, want onze kleuren werden er uitsluitend verdedigd door vrouwelijke atleten. Niet alleen de Hera-clubvriendinnen Jolien, Ella, Hanne, Zita en Silke hadden vooraf afgesproken om samen naar Gent te trekken (wat de trainers Yo, Nathalie en Vera voortdurend stimuleren), maar ook hun jongere kern-collega’s Finn De Coster, Noor Latinis en Imke Storms trokken als team naar Oost-Vlaanderen, omdat ze hun oog hadden laten vallen op de geprogrammeerde 4x200m voor pupillen meisjes. Alleen moesten ze wel nog een 4° clubgenote langs hun kant zien te krijgen, en al snel wisten ze dat hun talentrijke DAK-vriendin Maya Frederickx daar de geknipte persoon voor was. Vermits er nog geen ROBA-clubrecord op dat nummer bestond, hoefden ze trouwens ook niet lang aan te dringen. Dat hiaat is dus ondertussen weggewerkt, want ons fameus viertal klaarde de klus in welgeteld 2’15”13. Niet dat het hun gemakkelijk werd gemaakt, want bij de 1° en 2° stokwissel moesten ze steeds letterlijk … opklimmen naar de 6° baan, wat natuurlijk .. extra verloren metertjes en tienden van seconden betekenen. Ook de 60m vlak en het verspringen stonden op hun programma, al vinden we Finn niet meteen terug in de uitslag van dat kampnummer (immers 2x met de voet op de afstootbalk …). Imke van haar kant onderlijnde alweer haar klasse aan die zandbak, door wederom de 4m-grens (4m01) te passeren, en zo slechts 11cm van haar eigen clubrecord verwijderd te blijven. Onze Hera-jeugdtrainers Michael, Daphne en Tim zien hun inzet dus wel echt beloond, want ook op het spurtnummer kwamen Imke (9”30), Noor 9”56 en Finn (10”00) tot een persoonlijk record, iets waar Maya (9”80) net niet in slaagde.  

De volledige ROBA-uitslag van dit … ‘vrouwen-onderonsje’

rudy