Verslag EK Atletiek Masters

5-15/09/2019 - EK Atletiek voor Masters in Venetië

"Venetië zien en ... de finale halen ..."

Zij hebben op het San Marcoplein, met zijn rijzige Campaniletoren, gewandeld, hebben de schoonheid van het Canal Grande ontdekt en zijn met hun gondel bijna geruisloos de Rialtobrug onderdoor gevaren. Zij hebben een van de mooiste steden van Italië bezocht, een levend museum haast. Zij hebben Venetië gezien en op de atletiekbanen van de toeristische trekpleisters in de Lagune Veneta het beste van zichzelf gegeven om de finale te halen, onze ROBA-masters tijdens hun jongste EK atletiek. "Venetië zien en ... de finale halen...", dat was de boodschap van 5 tot 15 september jl. daar aan die hemelsblauwe Adriatische Zee.

Mooie ereplaatsen

Onze 800m-specialist Joost GRYMONPON zette, als 3de in zijn reeks, al meteen een mooie 2'08"89 neer. In zijn finale (M50) werd het een 11de plaats in 2'11"46. Verdienstelijk toch. Zijn clubrecord bij de vijftigers bedraagt sedert kort (Ninove) 2'08"65. Bij de vijfenvijftigers over dezelfde afstand sleepte coach Dirk VAN KERKHOVEN in zijn finale eveneens een 11de plaats uit de brand. In zijn reeks werd hij 2de in 2'19"45.
Ook voor de 1500m stelden beide heren zich in lijn. Het werd een 5de plaats voor JOOST (M50) in zijn reeks in 4'30"61, maar in de finale haalde hij de finish niet. In zijn finale 1500m (M55 ) tikte DIRK als 13de aan in 5'07"99, nadat hij in zijn reeks 4'50"45 had laten noteren.
Ook buiten de atletiekbanen kleurde de Adriatische Kust voor een stuk aubergine. Dirk VAN KERKHOVEN finishte als 13de in de 10km-wegwedstrijd (M55) in 46'40". Hij liep zijn race gezellig samen met Diziana VAN GOIDSENHOVEN, wat haar een 10de plaats en 46'43" in de categorie W45 opleverde.
Terug naar de piste dan voor het snellere werk, met ROBA-lady Vera MEURIS over 400m (W45). Het werd een 3de plaats in haar reeks in 1'06"77 en in haar finale een nog betere tijd (1'06"12), goed voor een 7de stek in de finale van het EK 400m (W45). Over twee baanronden (800m W45) schoof VERA nog een plaatsje op en werd in de finale verdienstelijk 6de in 2'31"13. Voor enkele weken bedroeg haar besttijd over die afstand te Herentals nog 6 seconden meer (2'37"15). VERA maakte een uitstekende beurt daar in de Lagune Veneta.
Venetië hield voor ROBA nog andere verdienstelijke prestaties in de aanbieding. Zij werden o.m. geleverd door de ervaringrijke Jeannine VAN DER HOEVEN. Zij haalde als 4de in de 1500m (W50) net geen podium, met een tijd van 5'17"71. Onze Belgisch kampioene in haar leeftijdscategorie over die afstand bleef in Venetië een secondje boven haar winnende tijd op het BK dit jaar (5'16"55). Welverdiende gelukwensen, Jeannine! "Venetië zien... en op maar een zuchtje stranden van het podium...".
Lekker die mooie Venetiaanse omgeving, buiten de atletiekstadions, verkennen dachten sommige ROBA-girls. Zo Katie DECLERCK en Diziana VAN GOIDSENHOVEN. Zij finishten respectievelijk als 10de (16'58")(1ste Belgische) en 12de (17'18")(2de Belgische) in de 4km cross country (W45). Ook Jeannine VAN DER HOEVEN was van de partij op die afstand bij de vijftigers. Het werd een mooie 6de plaats in 15'08", 7 plaatsen toch voor een andere Belgische, de titelrijke Nathalie Loubele.
Er zijn minder aantrekkelijke oorden om een EK atletiek voor masters te betwisten dan Venetië. Zelfs de vrolijk kirrende duiven op het San Marcoplein blijken dat te weten...

Gemeende gelukwensen alleszins voor al die finalisten in auberginepkleuren!