Verslag BK Aflossingen

BK Aflossingen 4x200m AC dames

08/09/2019 - Merksem - Nat. Kamp. Estafetten

Bronzen plak voor onze 4x200m Dames!

Met slechts 3 teams mogen en kunnen we natuurlijk niet hoog van de toren blazen in dit artikel, zeker te midden van al die clubs die duidelijk meer teams in de strijd konden gooien. Zowel op als naast de piste was de belangstelling zeer groot, wat er ondermeer voor zorgde dat er haast gevochten werd voor iedere parkeerplaats. Qua temperatuur was het oké, al had de inbreng van de wind wel iets lager mogen liggen.

Er waren niet alleen meer teams van de partij, maar ook het niveau lag een stuk hoger dan dat van vorig jaar in het Waalse Andenne. Vraag het maar aan onze jonge 4x400m-ploeg (3 juniors + 1 senior) bij de mannen, die een fraaie 3’27”66 lieten optekenen, goed voor de 5de stek. Benjamin Smets, Timo Vandeuren, Milan De Neef en Luca Braile mogen met opgeheven hoofd terugblikken op deze race, zeker als u weet dat de chrono van het ROBA-team van vorig jaar, 3’33”, toen nog goed was voor de bronzen plak.

Ook onze dames op de 4x400m verweerden zich als een duiveltje in een wijwatervat. Met Charlotte Coene (cad), Stien De Meyer (schol), Lore Vanderwegen (jun) en Liselot Smolders (sen) gaven ze aan de term ‘alle catg” wel een erg letterlijke dimensie mee, wat hen finaal trouwens een niet onaardige 4’19”37 opleverde.  Voor de jongste in het stel, Charlotte, was het een eerste kennismaking met het 400m-nummer, en het bleek achteraf … liefde op het eerste zicht. Dit smaakt duidelijk naar meer, en dat hoeft ons niet te verbazen. Als je gewoon maar kijkt naar de loopstijl van dit talentrijke meisje, … daar druipt het ‘halve fond-gebeuren’ (lange paslengte, lichaamsbouw, …) zo van af. Waar een aflossing al niet nuttig voor kan zijn …

Voor het ‘echte medaillewerk’ hadden we het kwartet Sietske Lenchant, Inge Bellemans, Charlotte Kinable en Lien Andries in stelling gebracht, en dat bleek een voltreffer van jewelste te zijn. Eén week na hun succesrijke titelstrijd in het Koning Boudewijnstadion staken deze 4 talenten de koppen bij mekaar, en reeds in de reeksen maakten ze meteen brandhout van het 5 jaar oude Roba-record, dat op 1”41”26 stond. Toen, in het verre Jambes (2014), waren Sietske, Inge en Lien ook al van de partij. Toen konden ze rekenen op de snelle benen van Eva Duinslaeger, die nu was meegekomen als toeschouwer en zich door de andere meisjes liet overtuigen om terug aan te sluiten. Nu was Charlotte onze sterke 4de loopster, en die stak er in de finale nog een extra tandje bij. Met een Inge en Lien in bloedvorm (zie hun optreden vorige week !!!) en de ‘zekerheid’ van Sietske doken ze er met een 1’39”60-chrono onder de … magische 1’40”-grens! Vorig jaar was dit een kaap die slechts 2 Belgische teams wisten te passeren, en als u weet dat RSC Excelsior met 1’39”68 op … plaats 10 geparkeerd staat in de Belgische recordtabel aller tijden Dames, beseft u meteen welk huzarenstukje onze 4 ladies hier ten beste gaven. Alleen de teams van AVToekomst (zilver … 1’39”33) en RCGent (goud met nieuw Belgisch record in 1’35”97 !!) leverden hun aflossingsstokje nog iets sneller in dan onze Roba-vrouwen, wiens topoptreden dus werd beloond met een bronzen medaille!  

DIKKE PROFICIAT, BESTE SIETSKE, INGE, CHARLOTTE en LIEN !!!

ROBA-uitslag Merksem

rudy