Verslag meetings Vucht en Lisse (NL)

03/05/2021 - VUCHT

08/05/2021 - LISSE

Eindelijk … de kop is er af …

Beste ROBA-vrienden, ons geduld werd bijzonder lang op de proef gesteld, maar we zien nu echt wel licht aan het einde van die ellendig lange pikzwarte tunnel, die begon zowat einde september. Vooralsnog is het nog maar een klein pillampje, voorbehouden voor de betere atleten, en dat tot grote frustratie van al de andere ROBA’s die staan te trappelen om het beste van zichzelf te geven.

Onze YA-man Cedric Van de Putte trok naar het Nederlandse Lisse, om er een 5000m te gaan betwisten, en naast die pittige lange autorit (in de fameuze tulpenbollenstreek) moest hij ook nog een voorafgaande PCR-test afleggen, om binnen te worden gelaten. Er was toch wel wat sfeer binnen het stadion, wist Cedric ons te vertellen, in ieder geval meer dan op de Vlaamse micromeetings, vorig jaar. Alleen gooiden jammer genoeg de barslechte weersomstandigheden (4°C, onophoudelijk gietende regen en een heel stevige wind) behoorlijk wat roet in het eten, en daarenboven kreeg hij enkele dagen voor de wedstrijd te kampen met een spierletsel, temidden van een nochtans vlekkeloos verlopen voorbereiding. Zijn anders zo mooie foulé kwam hierdoor niet geheel tot z’n recht, waardoor hij zich tevreden moest stellen met een 14'58"54-chrono.  

Zijn fond-collega Wesley De Kerpel trok ook de Nederlandse grens over, meerbepaald richting het historisch zwaar beladen stadje Vucht, waar hij met een 8’04”79 op de 3000m voor een prima opener zorgde, zeker als je weet dat het twee jaar geleden was dat hij nog de tartanpinnen onder z’n spikes aanbracht. Hiermee mag hij stiekem hopen op andere meetings in het buitenland. Op het Vlaams kampioenschap gaan we hen niet zien, maar we houden onze pen toch binnen handbereik, went met Nina Lauwaert en Liselotte Boeck op de 5000m, Walter De Wyngaert (hamer), Sietske Lanchant (kogel) en Katelyne Lyssens (discus) moeten we hier en daar toch in de prijzen vallen. Helemaal mooi wordt het eerste seniorsoptreden op de piste van Yorick Van De Kerckhoven, die reikhalzend uitkijkt naar de 5000m-wedstrijd aldaar. Hij kan en wil niet langer wachten om z’n puike conditie te tonen aan iedereen die het zien wil.

Voor de ROBA-jongeren zal waarschijnlijk onze eigen meeting in Diest de openingsmeeting worden, meerbepaald op zaterdag 26 juni. In de voormiddag (10u) worden onze Kangoeroes en Benjamins op het appel verwacht, en vanaf 13u30 zal het jonge geweld van onze pupillen en miniemen niet te stoppen zijn, daar in het mooie DAK-stadion. (zie hieronder het programma)
 
08 mei 2021 (Lisse (NL)
  SEN - 5000 – Heren: Van De Putte Cedric  ROBA 14:58.54

13 mei 2021 (Vucht (NL)
  SEN - 3000 – Heren: De Kerpel Wesley 1988 ROBA 8:04.79 (SR)

groeten,
rudy


programma Diest Zaterdag 26-06-2021 aanvang 10u00

Kangoeroes / Benjamins    

  • Kangoeroes: sprint, verspringen, stoten, aflossing
  • Benjamins: sprint, hoogspringen, vortex werpen, uithouding.

        
Medaillemeeting.
Aanvang 13u30
Inschrijvingsgeld:     1,50€ per proef
Inschrijving ten laatste 45 minuten voor aanvang proef.

Proeven                

  • Pup M+J: 60m/1000m/60H/hoog        
  • Min M+J: 80m/300m/60H-80H/ver        

Inkom: Gratis