Verslag jeugdmeetings 29-30 juni

29/6/24 - Hasselt - Vilvoorde (2x pup/min)
30/6/24 - Essen (pup/min)

Nog snel een meeting meepikken, net voor de zomervakantie!

Van de 14 meetings die door de trainers van onze jeugdcel waren uitgekozen om in groep naar toe te gaan, zijn er ondertussen reeds 10 afgewerkt. In juli is er immers geen enkele wedstrijd weerhouden,  en ook tijdens de maand augustus beperken we ons tot Tessenderlo, op 7/8, met daarbij ook aflossingsproeven als extra troef bovenop, wat geen overbodige luxe is, in het vooruitzicht van het prov. kamp. estafetten op zaterdag 24/8 in het verre Gooik. Daar willen we weer scoren met al onze pupillen- en miniementeams, net zoals vorige zomer, toen het voor eigen volk in Betekom een succes werd over gans de lijn.

Dit weekend waren slechts een handvol jonkies actief op het veld, en dan nog verdeeld over 3 locaties. In Hasselt was Cara Kieboom onze enige vertegenwoordiger op de jeugdmeeting aldaar, en dat met een 4’02”65-chrono op de 1000m. In het verre Essen, waren broers Joannes en Louis Janssens van de partij, en deze laatste, behorende tot de miniemenlichting, zagen we er driemaal aan het werk, zijnde op de 80m, met een tijd van 12”90, aan de verspringbak, met 3m39, en in de discuskooi, waar hij een 16m39-worp uit de schouders schudde. Joannes, die nog pupil is, dook ook de discuskooi in, PR met 13m78, en hanteerde er bovendien het vortex-werptuig, met een 24m86 als puik resultaat.

Binnen de club hebben we trouwens één van ’s lands beste vortexwerpers, en dat is Lorenzo De La Cruz Goethuys. Hij is nog niet verleerd, zoveel is duidelijk, na het bekijken van de uitslag in Vilvoorde. Daar kwam hij uit op een nieuwe PR-afstand, en dus ook nieuw clubrecord van 43m27. Ook in de verspringbak, 3m43, en op de 60m, 9”37, verbeterde hij zijn perssonlijke records. Quinn Adriaensens was eveneens van de partij, en hij verbeterde zich zowel op de 1000m, tot 3’50”44, en met het vortex-werptuig, tot 26m65. Bij de miniemen werden onze clubkleuren verdedigd door grote broer Rio Adriaensens, en deze enthousiaste knaap deed dat met brio. Naast zijn 12”70 op de 80m, en 3’38”84 op de 1000m, viel vooral zijn fraaie 21m65 op in de discuskooi. Zijn clubgenote Ellen Borremans liep op die korte afstand exact even snel, ook 12”70 dus, en zij liet een 3m51 optekenen bij het verspringen, en een 7m61 aan de kogelring, wat een PR-afstand is voor dit altijd goedlachse HERA-meisje. Bij de pupillen meisjes konden we rekenen op de aanwezigheid van Floor Bormans, niet te verwarren met de familienaam van Ellen, en dit BETA-meisje bleef er niet onopgemerkt. Op de 60m kreeg ze een 10”37 achter haar naam, en in de kogelring kwam ze uit op 4m72. Maar helemaal mooi was dat ze uit handen van de organisatoren van Sparta Vilvoorde de ‘prijs voor sportiviteit’ kreeg overhandigd, wat een podiumhulde opleverde !  Knap gedaan, Floor !

jm1
Onze ‘fiere’ Floor !

                                                   
                                                                         
Rudy

Uitslagen = zie ‘atletiek nu’