Verslag meetings 11-12 juni

11-1206/2021 - Lanaken - Kessel-lo - Gentbrugge - Brussel - Dortmund - Gent (halve Marathon)

Meteen medailles bij de masters en uitstekend clubrecord, en een resem knappe PR-verrichtingen!

Op vrijdag 11 juni waren onze sympathieke Limburgse collega’s van ATLA gastheer op hun micromeeting, en Evy Hens alsook Joost Grymonpon waren er als de kippen bij om hun opgedane voorjaarsarbeid uit te testen in een 800m-wedstrijd. Evy kreeg finaal een 2’23”05 achter haar naam, terwijl onze master Joost de lijn passeerde na exact 2’12”72, en als we hun trainer Dirk mogen geloven waren ze beiden … ‘matig tevreden’. Ook onze cadette Lisa Vandamme was in Lanaken van de partij, maar dan in de discusring, en haar verre verplaatsing werd beloond met een 28m59-worp. Geen van deze 3 verrichtingen waren persoonlijke records, maar een dag later was het wel prijs, en hoe …

Onze cadet Lars Peeters scoorde hoge ogen in Kessel-lo, door er zonder verpinken, als eerstejaars notabene, de geplande 1500m te winnen in een uitstekende 4’26”72, wat meteen een knap PR was. Een knaap met ontzettend veel talent, maar dat beseffen we natuurlijk al langer dan van gisteren, en ook al de DCLA-jongens die met hem aan de startlijn stonden weten nu meteen ook dat het ‘geen gewone’ is…

Het moet er trouwens ’s avonds een leuke boel geweest zijn, daar ten huize Peeters, want ook zijn 2 zussen, Fien en Noor Peeters hadden de spikes opgeblonken, om er op de ‘Brussels Grand Prix meeting’ meteen snoeihard in te vliegen. Pupil Fien bewees zowel op de 60m (uitstekende 8’67!) als op de 1000m (3’28”32) dat het wel snor zit met de fysieke paraatheid, en Noor (tweedejaars miniem) verpulverde haar 1000m-PR-tijd (3’39”47), en bracht deze op een zeer fraaie 3’23”99. Reeds vorig jaar meldden we dat dit bijzonder stijlrijk lopend meisje alles in zich heeft om fameuze progressie te maken, en hier in onze hoofdstad was het dus al meteen prijs. Haar goede vriendin en tevens trainingsmakker Lotte Huenaerts zat in dezelfde wedstrijd, en ook zij bleef niet onopgemerkt, vooral door die verstandige wedstrijdopbouw (niet gek laten maken bij de aanvang …) en een fameuze laatste 200m waarin ze op zoek ging naar de jonge dames die voor haar uitliepen. Die schitterende eindrush (grootvader Willy had het over … ‘als door een wesp gestoken …’) werd mooi beloond met een uitstekende PR-chrono van 3’20”68, wat een verbetering van pakweg 6 volle seconden (3’26”70) betekende. Knap gedaan … dames!

Op hetzelfde ogenblik waren ook heel wat Roba’s het beste van zichzelf aan het geven op de ‘classic meeting van RCGent, aan de piste van Gentbrugge, en ook hier regende het werkelijk persoonlijke records. Ondanks de ongunstige tegenwind kwam cadet Oscar Muës uit op een 12”17 en 25”18 op de spurtnummers, en ook onze ondertussen eerstejaars scholier Dieter Bergs had de wind niet mee tijdens z’n 200m, maar dat weerhield hem niet om z’n PR verder op te krikken tot een knappe 23’01, na eerder z’n 100m-tijd te verbeteren tot 11”30. Dieter zijn samenwerking met Koen, levert zijn vruchten af, zoveel is duidelijk. Ook de aanwezige ROBA’s van onze Hamme-kern overtroffen zichzelf, en deden de oogst aan persoonlijke records nog verder opzwellen. Eerstejaars cadette Laura De Saeger mag best trots zijn op haar 400m-tijd van 68”30, en leeftijdsgenoot Fien Van Hecke kwam op de 1500m tot een PR-chrono van 5’38”21. De scholieren Ruben Verspeurt en Milan De Saeger startten op de loodzware 400m-nummer en kregen respectievelijk 57”56 en 59”95 achter hun naam. Mathias Eeckhout, al junior ondertussen, rondde het YA-rijtje af met een zege op de 1500m, en dat in een PR-chrono van 4’04”11. Voor het einde van dit seizoen wil onze sympathieke Mathias ongetwijfeld de duik maken onder de 4 minuten, want hij weet best dat dit meteen zoveel mooier klinkt….

Ook mooi waren de ‘blinkende medailles’ die om de nek hingen van onze 2 sterkhouders bij de masters +40, zijnde Veerle D’haese en Stefanie D’haen. In datzelfde Gentbrugge stond immers de Belgische titelrace 10.000m op het programma, en dan weet je meteen dat deze 2 YA-dames van de partij zullen zijn, en niet om zomaar een bijrolletje af te werken. Ook hier slaagden ze knap in hun opzet, door GOUD en ZILVER te gaan opeisen, en dat telkens met een persoonlijke besttijd!
Veerle liep als winnares master +40 binnen na 38’20”20, en Stefanie maakte het ROBA-feestje rond door 2° te worden in die leeftijdscategorie, en dat met een fraaie chrono van 38’59”64.
Dikke proficiat, beste Veerle en Stefanie!
Ook Chris Wouters was naar Gentbrugge afgezakt voor de titelstrijd, en hij kreeg er een 35’03”53 achter zijn naam.
PROFICIAT Veerle en Stefanie !!!

Onze Beta-master Ruth Van Campen had deze titelstrijd ook rood aangekruist in het agendaboekje, maar daar ze nog geen officiële tijd kon voorleggen bleken de heren van de Belgische bond onverbiddelijk. Nu is ze niet bij de pakken blijven zitten, en mede ondersteund door een resem mannelijke BETA-trainerspartners heeft ze dan maar een eigen 10km afgewerkt op de Betekomse piste, en ze werd er afgeklokt na (officieus natuurlijk) 38’23”. Ze had dus zeker niet misstaan daar op het BK, maar ja … dat zijn vijgen na Pasen natuurlijk.  

Vanuit het Duitse Dortmund ontvingen we voorbije zaterdag schitterend nieuws, en dat hadden we volledig te danken aan Wesley De Kerpel, die duidelijk in zeer goede doen is. Hij liep er een 5000m, temidden van een peloton schoon volk, maar zonder de minste gêne nam hij na 3km zelf het roer in handen en zou dat niet meer afstaan tot aan de meet. Met een tijd van 13’52”16 kwam hij al aardig in de buurt van zijn PR (13’48), en daar was hij erg tevreden mee, wist trainer Dirk ons te vertellen. Het werd helemaal een feeststemming bij de nochtans altijd nuchtere Wesley, toen hij hoorde dat de nationale bond niet blind was voor zijn huidig vormpeil, en hem meteen opviste voor de Europabeker (met de nationale ploeg) volgend weekend in Roemenië, waar hij op de 3000m wordt ingezet.
Schitterend nieuws, beste Wesley!

Tot slot keren we nog even terug naar de meeting in Brussel, waar in de namiddag de juniors en seniors aan bod kwamen, en ook een trio van de onzen aanwezig was. Charlotte Kinable liet een fraaie 12”57 optekenen op de 100m, en dat met een lichte tegenwind van -0,3, en bij Inge Bellemans haar 100mH, in 14”95, was deze al aangewakkerd tot -1,2m/sec.
De prestatie van de namiddag, en misschien zelfs van dit ganse heerlijke ROBA-weekend was wel het optreden van Liselot Smolders op de 800m. Al weken liep ze nagelbijtend rond om in Godsnaam ergens te kunnen starten, en haar alsmaar toenemende competitiehonger te kunnen stillen. De ‘driewekelijkse testjes’ die haar trainer Willy afnam lieten immers het beste vermoeden, en iedere avond voor het slapen gaan doorbladerde ze het ROBA-clubrecordboekje, waarbij haar blik bleef stilstaan op die verduivelde 2’10”70-chrono van Klaartje Kennis, één van onze iconen van het eerste uur. Onze sympathieke dame van DAK zorgde rond 2000 al jaren voor het mooie weer in Diest waar zij een mooi jeugdproduct was, die het trouwens schopte tot prima senior.
Die chrono had Liselot voor ogen toen ze voorbije zaterdag aan de startlijn stond in het grote, en alweer quasi lege Koning Boudewijnstadion. 2 ronden lang de frustraties van de voorbije wedstrijdloze maanden van zich aflopen, en de heren van de bond tonen dat ze op diverse plaatsen ten onrechte voor een gesloten deur bleef staan. Liselot kon rekenen op het haaswerk van de Duitse gastloopster Laura Marx, maar wist dat ze nadien aan Camille Muls (PR van 2’03”72) een 2°-richtpunt had. De haas met haar klinkende familienaam nam de toegewezen job zeer ter harte (400 m. in 62 à 63 “, trok door tot pakweg 550m), en zoals verwacht nam favoriete Camille het nadien netjes over als gangmaakster. Liselot kon als enige in het spoor blijven van dit tweetal, en wist gans de koers door haar zeer mooie en tevens ruime paslengte te behouden. Geen spoor van verval, wel integendeel, want bij het uitkomen van de laatste bocht kwam ze zelfs naast Camille lopen en schudde ze een spetterende eindsprint uit haar 21 jarige benen om uiteindelijk zegevierend de meet te passeren in een onverhoopte tijd van ….  2’07”88. Onnodig te melden dat de vreugde ongekend groot was daar in de rechter hoek onderaan dat immense stadion, dat nochtans te klein was voor het ondertussen gestarte EK voetbal. Niet alleen haar eigen PR werd verpulverd, maar ook het clubrecord van Klaartje werd hiermee aan diggelen gelopen. Een trotse en doodgelukkige atlete, een fiere aanwezige papa, en een dolgelukkige trainer, die zijn geduld, kennis en inzet weer beloond ziet worden. Wie ook perfect kan aanvoelen wat dit betekent is onze BETA-jeugdtrainer Chantal Morret, die in het jaar 2000 zelf een tijd van 2’06”93 achter haar naam kreeg, toen als atlete van Lebbeke, en de voorbije weken Liselot extra praktische tips toestopte. Dikke proficiat, Liselot!

Wat een prachtig weekend was dit ….

Op de valreep liep er nog een bericht binnen van Trainer Luk Verlaenen, die zijn topper Karen Van Proeyen alweer zag schitteren in de halve Marathon van Gent. Ook zij liet met 1u15’52 een PR-tijd optekenen, en bewijst voor de 2° opéénvolgende week dat de conditie op punt staat. Ook onze Hamme-atlete Liz Romo was naar Gent afgezakt, daar ook zij niet was weerhouden voor het BK 10.000m. Dat ze het niet aan haar hart liet komen, bewees ze met een uitstekende PR-tijd (immers haar eerste ervaring met deze afstand) van 1u21’18. Hoeft het nog gezegd … een fameuze aanwinst voor ons team!

rudy

11 jun 2021 : Lanaken
  discus cad Dames
    Vandamme Lisa = 28.59m (SR)
  800m sen Dames
    Hens Evy              = 2:23.05 (SR)
  800m mast Heren
    Grymonpon Joost = 2:12.72 (SR)

12 jun 2021 : Kessel-lo
  1500m CAD Heren: Peeters Lars  = 4:26.72 (PR)

12 juni 2021 : Brussel


12 jun 2021 Gentbrugge BK 10KM A.C. EN MAS
  MAS - 10km - Dames
    Reeks: 1 (18 deelnemers)
     3 4189 D'haese Veerle 1978 ROBA 38:20.20 (PR)
     5 4188 D'haen Stefanie 1979 ROBA 38:59.64 (PR)
  MAS - 10km - Heren
    Reeks: 1 (48 deelnemers)
     27 5424 Wouters Chris 1971 ROBA 35:03.53 (SR)
12 jun 2021 Gentbrugge : ATHLETICS CLASSIC MEETING
  CAD - 100 - Heren
    Reeks: 1 (13 deelnemers)
     3 1153 Muës Oscar 2006 ROBA 12.17 -1.2 (PR)
  CAD - 200 - Heren
    Reeks: 1 (17 deelnemers)
     7 1153 Muës Oscar 2006 ROBA 25.18 -1.0 (PR)
  CAD - 400 - Dames
    Reeks: 1 (3 deelnemers)
     3 1793 De Saeger Laura 2007 ROBA 1:08.30 (PR)
  CAD - 1500 - Dames
    Reeks: 1 (4 deelnemers)
     4 1797 Van Hecke Fien 2007 ROBA 5:38.21 (PR)
  SCH - 100 - Heren
    Reeks: 1 (8 deelnemers)
     2 2990 Bergs Dieter 2005 ROBA 11.30 +0.0 (PR)
  SCH - 200 - Heren
    Reeks: 1 (8 deelnemers)
     3 2990 Bergs Dieter 2005 ROBA 23.01 -1.1 (PR)
  SCH - 400 - Heren
    Reeks: 1 (6 deelnemers)
     5 3634 Verspeurt Ruben 2005 ROBA 57.56 (PR)
     6 3446 De Saeger Milan 2005 ROBA 59.95 (PR)
  JUN - 1500 - Heren
    Reeks: 1 (5 deelnemers)
     1 0819 Eeckhout Mathias 2003 ROBA 4:04.11 (PR)