Verslag Indoormeeting Heusden-Zolder

03/02/24 - Heusden-Zolder

Voorbije zaterdag waren er alweer heel wat jonge ROBA’s afgezakt naar de dubbele indoorhal van Heusden, en we waren alweer getuigen van een tsunami aan persoonlijke records.
Zo zagen we Lana Dekeyser zich verbeteren op de 60mH tot 13”94, en ook Lily Salien en Eveline Van der Elst mogen met respectievelijk 11”84 en 11”87 hun persoonlijk tabellenboekje aanpassen.
Lily verbeterde zich trouwens ook op het 60m vlak-nummer, waar ze op een 9”62-chrono uitkwam, weliswaar voorafgegaan door de snelle Amber Swinnen, die eveneens een nieuwe PR-tijd realiseerde, met 9”28. Liz Vanderlee had blijkbaar nog geen tijd neergezet op dat spurtnummer, maar dat euvel is met een 10”69 netjes weggewerkt. De enige die zich hier niet wist te verbeteren was onze Nora Wittevrouw, maar die liet de voorbije weken al zo veel fraaie dingen zien, en ja het kan natuurlijk niet elke zondag kermis zijn hé …
Bij de pupillen jongens was alleen Emiel Aubert komen opdagen, en dat zowel aan de verspringbak, 3m31, als op de 60m spurt, waar een 10”59 achter zijn naam verscheen. Blijkbaar weten de jongens de weg naar de indoorwedstrijden minder goed te vinden, want bij de miniemen was het onevenwicht nog een graad hoger, met 9 meisjes tegenover … 0 jonge gasten. Niet dat onze dames daar wakker over liggen, wel integendeel. Ook zonder mannelijke aanmoedigingen liepen Amber Vanheusden en Nel Havet naar een nieuwe 60m PR-tijd van 8”90 en 8”92, en waarbij ze de maat namen van nog 7 andere ROBA-meisjes. Julie De Swert en Lenthe Nijs zaten met 8”93 en 8”96 vlak in de buurt, maar de kloof met Jana Goris, 9”13, en Febe Nijs, 9”21, was toch al een stuk groter. Mila Tutenel en Lisanne Van Bael rondden er onze 60m-inbreng af, beiden met een PR-tijd, van respectievelijk 9”61 en 10”25. Ook op de 60m horden wisten Lisanne en Mila hun PR-chrono fameus aan te scherpen, en ook Febe slaagde daar in. Haar zus Lenthe verraste vriend en vijand door aan de hoogspringstand … 1m40 uit de mouwen te schudden. Nu deze ‘alleskunner’ weet dat ze die hoogte in de benen heeft, hoeft ze volgende keer niet meer te beginnen op … 1m00. (in totaal spong ze 14x)

Bij de cadetten jongens was niemand van de concurrentie bestand tegen de pletwals, die luistert naar de naam Luka Schoolmeesters. Zowel op de 60mH als in de kogelring bleek hij een maatje te sterk voor de andere cadetten, inclusief zijn traingsmakker, Desmo Dirkx. Op het hordennummer dook Luka voor het eerst onder de 9”-barriére, met een knappe 8”98-PRchrono, en in de kogelring kwam hij uit op een fraaie 11m35, maar net 4cm onder zijn PR-worp. Desmo van zijn kant beleefde het meeste plezier op datzelfde hordennummer, want daar realiseerde hij net als zijn vriend een nieuwe PR-chrono, 9”65 op precies te zijn.

hz1
Desmo en Luka, in de buurt van de kogelring …

Op het zuivere spurtnummer, de 60m vlak, zagen we Mathijs Leemans, 9”25, en Lias Van Alsenoy aan het werk, en deze laatste realiseerde er een PR-tijd van 8”61.
Ook Zoë Swinnen was naar Heusden afgereisd om haar 60m-chrono nog wat bij te stellen, en dit enthousiaste DAK-meisje slaagde meteen in haar opzet. Met een tijd  van 8”72 nam ze er de maat van Kaat Geleyn, 9”22, Nette Maes, 9”31, en Jolijn Dendas, die een 10”04 liet optekenen.
De meeste van onze ROBA’s kwamen vanuit de DAK-kern, zoals bijvoorbeeld bij de scholieren. Daar zagen we Lore Hofman de startblokken hanteren voor de 60m, en dat resulteerde in een mooie 8”58-chrono. Ook Ward Vandeput en Jasper De Smedt opteerden voor diezelfde afstand, en zij kregen er een fraaie 8”02 en 7”96-chrono  achter hun naam.
Tot slot hadden we nog een minidelegatie aan juniors/seniors/masters, met junior Viktor Verlinden voorop, die een uitstekende 6m29 liet optekenen aan de verspringbak. In diezelfde zandbak kwam Benthe Leysen uit op een 4m55, maar vooral op de 60m vlak zagen we ze een fraaie  8”54 realiseren.  
Onze jonge master Lindsy Van Espen tot slot, bleef met 8m94 maar net onder de 9m-lijn, en rekent er stiekem op om haar eigen 9m28 eerlang uit de tabellen te stoten, letterlijk en figuurlijk …

Rudy
Uitslagen: atletiek.nu

hz2
onze miniem  Amber aan de hoogspringmat ….