IFAM Indoormeeting Gent

Gent - IFAM-indoorwedstrijd + Nat Kamp 4x200m

g1
Ons jonge damesteam 4x200m op het nationaal titeldebat …
Noa, Lotte, Marie, Lotte en onze spurttrainer Charlotte !

Op deze negende editie van de IFAM-indoor was ook ROBA present, zij het met een zeer kleine delegatie van amper 5 atleten. Gelukkig was er te midden van die grote indoormeeting ook de jaarlijkse titelstrijd 4x200m voorzien, waardoor er meteen nog een handvol extra namen de revue passeerden.
Op de 60m vlak kreeg Charlotte Kinable een 7”98 achter haar naam, en bij de juniors mannen kroop op diezelfde afstand ook Dieter Bergs in de startblokken, en hij kwam uit op een 7”00 rond. Daar hij stijfheid voelde in de benen, vooral in de hamstrings, werd er meteen op veilig gespeeld, en gaf hij zijn plaatsje binnen het 4x200m-team meteen in handen van een andere clubgenoot. Zo zou finaal het viertal Robbe Carchon, Wout Van Breedam, Daan Van Breedam en Gilles Vluymans onze clubkleuren verdedigen op die aflossingstitelstrijd. Onze mannen kwamen uit op 1’34”80, en ze legden daarmee beslag op positie 16, en dat op 22 deelnemende teams. Gilles zijn dag kon trouwens toen al niet meer stuk, want op de 400m had hij een tijd van 51”25 neergezet, en dat in een race waarbij hij enkele malen zuiver werd afgeremd bij het positioneren. Denken we maar aan de fase van het naar binnenglijden en verder in een 2-tal bochten, wat meteen aangeeft dat die 51”-barrière nu nog een kwestie is van een zuiverder koersverloop. Zijn schitterende laatste rechte lijn, waarbij hij vanuit 3° stelling toch nog iedereen zonder pardon het nakijken geeft, bewijst ook deze stelling. Ook de ‘frisheid’ waarmee hij later zijn mannetje stond binnen ons aflossingsteam bewijst dat de conditie in stijgende lijn is. Zijn collega en clubmakker Vincent Laporte was eveneens naar Gent afgezakt voor die 400m, met als doel een duik onder de 49”5, ja liefst een erg lager 49”er. En ondanks de niet vlekkeloze trainingsopbouw (door zijn hulp bij de wielerstages) was het gevoel tijdens de opwarming op een gewenst niveau. Alleen kreeg ook Vincent, net als Gilles, te maken met een wedstrijd waarin positiewisselingen schering en inslag waren, en vooral in de eerste ronde liep hij letterlijk en figuurlijk wat achter de feiten aan. Naar het einde toe kwam Vincent weer mooi opzetten, en mocht de concurrentie ook middendoor de ‘deur niet hebben dichtgeslagen’ had hij zelfs nog naar de zege gelopen. Alleen was de koers qua tijd toen al verloren, en moest hij hier content zijn met 49”77, een chrono waarvoor hij niet naar de Oost-Vlaamse hoofdstad was afgereisd. ‘Kop op’, Vincent, nu uw stage afwerken daar in het zonnige zuiden, even de batterijen heropladen, en al uitkijken naar de komende zomermaanden. Met de hulp van zijn nieuwe trainer Lieve Van Mechelen moeten de fraaie resultaten van vorig jaar als referentiepunt dienen.
Wie ook meer had verwacht van haar optreden hier, was Inge Bellemans. Ditmaal viel er niets aan te merken op de startfase, maar net voor de eerste horden liet de mooie hoge bekkenpositie het iets afweten, wat meteen een impact had op de snelheid, en het correct aanvallen van de horden.
Ja, op zo’n korte afstand, de 60mH, krijg je dat natuurlijk niet meer rechtgezet. Met een tijd van 9”03 mocht ze meteen terug naar huis keren. Inge heeft nog steeds haar klasse & talent, nog steeds haar uitstraling en vooral nog steeds haar werkijver en vechtlust, alleen die oh zo broodnodige ‘wedstrijdvastheid’ laat nog wat op zich wachten. De ene keer is het de start, waar ze fracties van seconden laat liggen, en de andere koers is het weer het nog niet vlekkeloos technische aspect, waar ze zich druk over maakt. Beste lezer, een atlete van dit niveau legt de lat natuurlijk bijzonder hoog voor zichzelf, en dat mag, maar vergeet niet dat een achillespeesruptuur tijdens zomer 2021 en een daardoor verloren jaar 2022, nog maar zeer recente geschiedenis is hé …
Inge, gun uzelf die broodnodige tijd, en weet dat eerlang de puzzelstukjes wel degelijk in mekaar zullen schuiven, zoals we al gewend waren voor die klotekoers in 2021, en waar ze als het ware abrupt met een mes in uw hiel staken, en de sportieve dromen verdwenen als sneeuw voor de zon … Geniet nu even van de trainingsstage in Tenerife, en weet ook dat uw ‘jonge talenten’ waaraan u training geeft, punctueel het opgelegde trainingsschema naleven. Hier in Gent liet ons 4x200m- kwartet, bestaande uit Marie Vermeulen, Lotte Van Vlasselaer, Lotte Huenaerts en Noa Joos, alweer een prima indruk na, wat resulteerde in een tijd van 1’47”06 (zie bovenstaande foto). Dit nog piepjonge viertal kwam daarmee op de 14° eindplaats, en dat op 24 teams.

Rudy

NB: nog een foto vanuit de oude doos (verkregen van onze trainer Willy Van Ham), toen we met het toenmalige damesteam zelfs brons wisten weg te kapen

g2