Verslag BK Indoor Studenten

24/2/2023 - Gent - Nat Kamp indoor studenten

Nieuw clubrecord polsstok voor Rune Ginkels!

Voorbije vrijdag trokken 656 hoger onderwijs-studenten richting Gent, om er hun nationale titelstrijd uit te vechten in de indoorhal aldaar. Enkele van onze ROBA’s lieten dit extra wedstrijdaanbod niet passeren, en waren present om er het seizoen af te ronden, of in het geval van de juniors nog een laatste extra wedstrijdtest richting het Belgisch kampioenschap, komende maandag. Denken we maar aan Tinne Vertongen, die hier 2 maal een 60m afwerkte, 7”67 in de reeks, en 7”68 op de finale, wat zondermeer een opsteker is, temeer daar de spierpijnen in de benen achterwege bleven, wat schitterend nieuws is. Ook Dieter Berghs kwam nog een laatste test doen, en gebruikte daar het 200m-nummer voor. Zijn chrono van 22”70 kon hem maar weinig bekoren, al besefte hij ook meteen dat die laatste zware trainingsweek er wel voor iets tussen zat. Op het eerste wedstrijdgedeelte viel niets op te merken, maar in de laatste rechte lijn kon hij de snelheid niet aanhouden. Mits hij zo en zo piekt richting outdoorseizoen, hoeft hij echt niet lang stil te staan, bij deze in zijn ogen mindere koers.
Voor Vincent Laporte, Charlotte Kinable en Inge Bellemans werd het de ‘afsluiter’ van het seizoen, en vooral bij Inge bleek dit nog een slotscène op erg hoog niveau. Vorige week had ze haar persoonlijke besttijd op de 60mH, 8”74, al geëvenaard, en hier pitste ze daar, een beetje tot haar eigen verbazing, nog een fractie af, en kwam uit op een uitstekende 8”70!! Het lijkt alsof deze zondermeer verstandige dame pas nu ontdekt/ervaart dat ‘ontspanning’ en ‘relax toeleven naar’ (lees ‘zonder eigen druk’) wonderen kan doen, zeker voor zo’n explosief en technisch hoogstaand nummer. Ook Charlotte, hier 8”10 op de 60m vlak, is een levensles wijzer, namelijk dat hectisch hollen van een pittige werkdag rechtstreeks richting indoorpiste niet meteen de ideale warming-up is voor lichaam en geest, want enige ruimte voor ‘mentaal opladen’ was niet meer aan de orde. Vincent van zijn kant vonden we terug op het 800m-nummer, en hij liet daar een 1’55”82-chrono optekenen.   
Verder werd het een bijzonder prettig weerzien met Stien De Meyer, die zowel op de 60m als de 60mH in de startblokken kroop. Stien was met gedempte verwachtingen naar Gent gereden, wat eigenlijk een soort thuiswedstrijd is, gezien ze aan de univ Gent studeert, meer bepaald binnen de faculteit Diergeneeskunde. In die context waren de trainingsuren noodgedwongen wat gekrompen, omwille van recente examens, alsook een stage op een schapenbedrijf in het Nederlandse Terschelling. Op de 60mH was de start nog zoals in haar topdagen, maar de passages op de horden zelf waren net iets te wisselend van uitvoering, wat haar finaal op een 9”94 bracht. Ook op de 60m vlak voelde ze goed aan dat de stage op dat Friese waddeneiland haar veel had bijgebracht over het wel en wee van het duurzame witte Friese melkschaap, maar er wel net iets te veel snelheids-trainingen waren bij ingeschoten… Komende semester staan er gelukkig wat minder les en practica in de leeragenda, en kunnen des temeer de spikes weer boven gehaald worden. We kijken er naar uit, beste Stien!
De man van de dag was zondermeer Rune Ginkels, die op het polsstokspringen een schitterende persoonlijke bestsprong van … 4m61 liet optekenen, letterlijk en figuurlijk alweer een nieuw hoogtepunt in zijn atleetontwikkeling, als 1° jaars junior. Na enkele ‘wedstrijdsprongen op lagere hoogte’ voelden de benen al echt goed aan, en daar hij hier voor het eerst met andere stokken kon springen zorgde er mee voor dat hij tot dit bijzonder fraai resultaat kwam. Dit nieuwe clubrecord moet hem een enorme boost geven, want de voorbije wedstrijden lukte het nog niet om de hoopvolle trainingsresultaten om te zetten in officieel cijfermateriaal, en dat is tenslotte het enige waar je kan mee uitpakken. Kortom … alle succes voor nu zondag, beste Rune!

Rudy

De clubrecordsprong van Rune op Facebook

Uitslag: zie atletiek nu