Verslag PK Veldlopen Gooik

12/1/2020 - Veldloop te Gooik

Provinciaal kampioenschap Vlaams-Brabant

Toen ondergetekende pakweg om 11u in Gooik de openbare weg verliet en afdaalde richting de voetbalkantine, bekroop hem een soort ‘herkenningsgevoel’, een ware veldloopflashback richting halverwege de jaren 70 van de vorige eeuw.

Verslag Indoor Hoboken

12/1/2020 - INDOOR HOBOKEN

Terwijl onze crossfanaten zich doorheen de Pajottenlandse modder aan het worstelen waren, zochten andere Roba’s de knusse warmte op van een op en top uitgebouwde indoorhal, meer bepaald die van Hoboken, waar de mensen van de atletiekclub HAKI (= Hobokense atletiek impuls vzw) uitpakten met hun zoveelste sprintfestival. Dat was blijkbaar voor vader en dochter Peter en Nele De Cat aanlokkelijk genoeg om richting Antwerpen te trekken, en er beiden op 2 nummers het volle pond te geven.

Verslag Indoor Meeting Gent

11/01/2020 - Indoor Gent

Vormpeil stijgt bij Inge Bellemans!                   

Dat de indoorcompetitie al lang niet meer dat kleine broertje is van weleer, hebben we reeds een aantal keer aangekaart, en ook nu was het weer prijs. Onze collega’s van Vlierzele Sportief hadden ditmaal de organisatie in handen, en ook zij kenden dus wederom … erg weinig ‘rust’.

Verslag Veldloop Grimbergen

05/01/2020 - Veldloop Grimbergen

48ste Veldloop van Grimbergen: MET ROBA IN HET PRINSENBOS ...

De eerste zondag van het jaar vormt het Prinsenbos van Grimbergen het aantrekkelijke decor voor de jaarlijkse veldloop aldaar. De editie van 2020 (de 48ste al) trok een ruime belangstelling van atleten en toeschouwers. Het was er heerlijk toeven, met vanop de gevarieerde omloop een mooi uitzicht op de ruïnes van het Prinsenkasteel. Dat dateert uit het begin van de 17de eeuw en was de verblijfplaats van de Heren van Grimbergen, met o.m.

Verslag PK Indoor Gent

05/01/2020 - PK Indoor Gent

31 maal een ROBA op het ereschavot!

Van 9u45 tot maarliefst … 20u15 viel er fameuze sportieve bedrijvigheid te bespeuren in onze gekende Gentse indoorhal, met atleten aangesloten bij een Antwerpse of Vlaams-Brabantse club. De 3 andere Vlaamse provincies waren de dag voordien reeds de revue gepasseerd, en ook dat was natuurlijk uitgegroeid tot een mega-gebeuren.

Verslag Veldloop Hulshout

05/01/2020 - Veldloop Hulshout

47ste veldloop van A.C. Hulshout: ook in het nieuwe jaar weet ROBA de weg naar het Podium te vinden!

De grootste namen uit ons veldloopwereldje prijken in Hulshout als winnaar op het palmares. Dit jaar was men aan het Sportpark Joris Verhaegen aldaar aan de 47ste editie van de veldloop toe, met ook nu weer een sterke bezetting.

Verslag Indoormeeting Heusden-Zolder en Gent

28/12/2019 - Indoor in Heusden-Zolder en Gent

Niet alleen bij het veldrijden is het een kerst- en Nieuwjaarsdrukte van jawelste, maar ook het atletiek-indoorgebeuren lijkt naar een hogere versnelling te zijn overgeschakeld. Deze zaterdag trokken er alweer Roba’s naar Gent en Heusden-Zolder, om er de opgedane trainingsarbeid om te zetten in klinkende prestaties. Toevallig was ongetekende vorige week zondag in de Wespelaarse sporthal, en hij zag daar een ganse bende jonge dames en heren aan het oefenen op de geïmproviseerde polsstokbaan.

Verslag Indoor Gent

26/12/2019 - Indoor Gent

Lien Andries al meteen in zeer goede doen!

Er waren bijzonder veel atleten afgezakt naar de fameuze ‘Topsporthal Vlaanderen’, daar aan de Gentse ‘Blaarmeersen’, een topinfrastructuur waar werkelijk iedere sportieveling zijn/haar gading vindt. Deze hal opende in 2000 haar deuren voor het Europese kampioenschap indoor, en is sindsdien niet meer weg te denken uit het Belgisch atletiekgebeuren.