Verslag marathons en stratenlopen

Herfstmaanden ... marathontijd!

Karen VAN PROEYEN BELGISCH MARATHONKAMPIOENE! BRONS voor Tommy KINDERS en GOUD voor Chris WOUTERS bij de masters!

Deelnemen aan een marathon vergt een maandenlange, slopende en gerichte voorbereiding. En hoe meer de herfstmaanden september en oktober naderen, hoe meer het kriebelt bij de kandidaat-deelnemers om eindelijk te kunnen tonen wat zij waard zijn op die olympische afstand.

Verslag jeugdmeeting Nijvel

26/9/2019 - Nijvel - Nationaal jeugdcriterium

Reeds 26 jaar nodigen onze vrienden van de Cercle Atlétique du Brabant Wallon (CABW) de beste benjamins, pupillen en miniemen van het land uit op hun jaarlijks ‘critërium national de Jeunes’, dat door vele volgers wordt omschreven en beschouwd als het … ‘officieus Belgisch kampioenschap’. Trouwens deze ondertitel vinden we ook terug op hun website, m.a.w. ze lijken die ambitieuze vermelding wel genegen.

ROBA Kampioenenviering

Zaterdag 19 Oktober 2019

ROBA Jeugdnamiddag met huldiging van de jeugd tot en met miniemen

  • van 17u tot 19u

 

Vanaf 19u Receptie en ontvangst atleten

  • Huldiging kampioenen en uitbetaling MPS
  • Napraten bij een drankje

 

Zaal Verhaegen - Grote Baan 113-119 - Betekom

 

Verslag BK halve marathon

22/09/2019 - BK Halve Marathon te Wevelgem

"En de winnaar is ...?"

Het BK halve marathon te Wevelgem is verre van feilloos verlopen. Een kopgroep, met kleppers als Steven Casteele (KKS), Angelo Vandecasteele (HAMM), uittredend kampioen Ward Van Der Kelen (EA), Michel Brandenbourgh (ARCH) en de Waalse belofte uit Doornik Thaddee Adam (USTA), liep zowat half wedstrijd nog met ruime voorsprong aan de leiding. Tot die atleten, wellicht misleid door de begeleidende motor, een verkeerde weg insloegen.

Verslag Ninove-Nieuwpoort-Tongeren-Westmalle-Tielt-Verviers

21-22/09/2019 - Ninove-Nieuwpoort-Tongeren-Westmalle-Tielt-Verviers

Niettegenstaande het seizoen stilaan maar zeker op zijn laatste benen loopt, vonden we hier en daar nog enkele clubgenoten terug, in de diverse uitslagen. Daar zat het schitterende nazomerweertje ongetwijfeld voor iets tussen, want inmiddels zijn al de medailles en titels immers reeds verdeeld, en dat kan dus geen beweegreden meer zijn. Maar zolang de conditie op een uitstekend niveau zit, zou het ook een doodzonde zijn om nu reeds de zomerspikes aan de haak te hangen.

Verslag KVV Masters Deinze

21/09/2019 - Kampioenschap van Vlaanderen voor masters te Deinze

RIJKE MEDAILLEOOGST voor ROBA: VIJFMAAL GOUD, VIERMAAL ZILVER en TWEEMAAL BRONS!

De Belgische atletiektitels voor masters werden al half juni te Sint-Niklaas toegekend, met o.m. gouden medailles voor Joost GRYMONPON, Jeannine VAN DER HOEVEN en Vera MEURIS. De Vlaamse mastertitels hadden we nog te goed. Te Deinze tekende de plaatselijke atletiekvereniging voor een puike organisatie van die kampioenschappen.

Verslag BK CAD & SCHOL & JUN Aflossingen

14-15/09/2019 - Moeskroen

Nat Kamp cad/schol

Nat kamp aflossing juniors

Gouden Medaille voor Robbe & Benjamin & Timo & Milan, onze jun 4x400m!

Op hetzelfde moment dat onze jongeren pupillen/miniemen geschiedenis aan het schrijven waren in Tienen, openden onze collega’s van de atletiekclub in Moeskroen de poorten van hun piste, om er ’s lands beste cadetten en scholieren te ontvangen voor de nationale titelstrijd.

Verslag EK Atletiek Masters

5-15/09/2019 - EK Atletiek voor Masters in Venetië

"Venetië zien en ... de finale halen ..."

Zij hebben op het San Marcoplein, met zijn rijzige Campaniletoren, gewandeld, hebben de schoonheid van het Canal Grande ontdekt en zijn met hun gondel bijna geruisloos de Rialtobrug onderdoor gevaren. Zij hebben een van de mooiste steden van Italië bezocht, een levend museum haast.