ROBA start met Topsportproject


Dat we veel talenten hebben in onze club blijkt telkens weer uit de resultaten die onze jonge atleten behalen op diverse nationale en Vlaamse kampioenschappen. Dat we trainers hebben die deze jonge talenten naar een hoger niveau kunnen brengen bewijzen zij ook elke dag opnieuw.
Het bestuur van ROBA heeft beslist om hier zijn verantwoordelijkheid te nemen door het opstarten van een topsportproject. Atleten en begeleidende trainers die de ambitie en het talent hebben om door te groeien naar deelname aan internationale kampioenschappen willen we daarbij op diverse domeinen ondersteunen. We willen er voor zorgen dat elk van deze atleten de volledige omkadering heeft die een topatleet nodig heeft. Naast de trainer gaat het dan over een professionele medische ondersteuning, een ondersteuning bij het zoeken van internationale wedstrijden, ondersteuning bij de stages en bij de combinatie van studies/werk met de sport op hoog niveau. Een financiƫle ondersteuning wordt daarvoor voorzien.
Atleten komen hiervoor in aanmerking indien ze op weg zijn om te voldoen aan de minima die de VAL stelt om deel te nemen aan internationale kampioenschappen. De criteria werden opgesteld per categorie vanaf 2e jaars scholier. Een atleet die opgenomen wordt in dit project zal gedurende minstens 2 jaar van deze ondersteuning kunnen genieten. Vanaf het ogenblik dat een ROBA-atleet een prestatie lukt volgens deze criteria zal hij of zij onmiddellijk opgenomen worden in het project.

We zijn ook gestart met een reeks opleidingssessies voor trainers en atleten rond diverse onderwerpen. Deze staan open voor iedereen.
7 atleten zijn nu opgenomen bij de start van dit project.

  • Rune Ginkels (meerkamp) en trainers Peter Dreesen, Sietske
  • Dieter Bergs (100/200) en trainer Koen Bellemans
  • Tinne Vertongen (200/meerkamp) en trainers Koen Bellemans en Fernando Oliva
  • Vince Van Winckel (5000/cross) en trainer Dirk Van Kerkhoven
  • Yorick Vandekerkhove (5000/10000/cross) en trainer Dirk Van Kerkhoven
  • Liselot Smolders (800) en trainer Willy Van Ham
  • Karen Van Proeyen (marathon) en trainer Luk Verlaenen

De selectiecriteria voor dit project worden op de website vermeld. Ze kunnen elk jaar geactualiseerd worden. Alle vragen over dit project kunnen gesteld worden aan Luk Verlaenen, verantwoordelijke voor dit project (luk.verlaenen@telenet.be). Ook kandidaat-sponsors worden nog gezocht. De verschillende sponsormogelijkheden zullen we graag met hen bespreken!

Selectienormen topsportteam ROBA 2022/2023

Luk Verlaenen.
Verantw. ROBA-topsportteam.